• Guoyu Plastic Products Lamea fufulu fagu

Va'ai Atunuu Aferika ia Saina o se Paaga Fa'alagolago

Va'ai Atunuu Aferika ia Saina o se Paaga Fa'alagolago

e8e8f0a931326dbfd0652f8fcdceb5e

Folasaga

O le tautinoga a le Peresetene Xi Jinping e galulue faatasi ma Aferika e faatino le 10-point partnership action plan mo le agai i luma o suiga fou ua toe faamautu ai le tautinoga a le atunuu i Aferika, e tusa ai ma le au atamamai.
Na faia e Xi le tautoga i lana saunoaga autu i le 2024 Summit of the Forum on China-Africa Cooperation i Beijing i le Aso Tofi.

Le taua i lenei felagolagomai

O le tautalaga foi na faʻaalia ai Saina o se paaga faʻalagolago mo le konetineta, o le tala lea a le au atamamai.
Shakeel Ahmad Ramay, Pule Sili o le Asia Institute of Eco-civilization Research and Development i Pakistan, na taʻua le lauga o se ave o le faamoemoe mo tagata Aferika i le lotolotoi o taimi faigata.
Fai mai a ia, ua tuuina mai e Peresitene Xi se auala e fesoasoani ai ia Aferika i le foiaina o faafitauli o le mativa ma le le saogalemu o meaai, faaleleia le soifua maloloina, ma saunia le ala mo se sosaiete filemu, manuia ma le lumanai.
润肤1-1 (2)
除臭膏-99-1

O le fua i lenei felagolagomai

Ua sauni Saina e fesoasoani ia Aferika i polokalame sima ma le faatupeina o punaoa e aunoa ma ni manoa e faapipiiina po o ni lauga, o le tala lea a Ahmad. O atunuu Aferika e iloiloina ma faaaloalogia i le faiga faapaaga. Alex Vines, faatonu o le polokalame Aferika i le Chatham House think tank, viia vaega 10 faamuamua o le fuafuaga faatino e aofia ai le soifua maloloina, faatoaga, galuega ma le saogalemu, fai mai e taua uma mo Aferika .Sa folafola atu e Saina le 360 ​​piliona yuan ($50.7 piliona) o le lagolago tau tupe i Aferika i le isi tolu tausaga, e maualuga atu nai lo le aofaiga na folafola i le FOCAC Summit 2021. Fai mai Vines, o le siitaga o se tala lelei mo le konetineta. Michael Borchmann, sa avea muamua ma faatonu sili mo mataupu faava o malo o le setete o Siamani o Hessen, fai mai sa faagaeetia o ia i upu a Peresitene Xi e faapea "o le faigauo i le va o Saina ma Aferika e sili atu i le taimi ma le avanoa, e sili atu. mauga ma vasa ma alu ifo i lea tupulaga ma lea tupulaga”.

Le a'afiaga o le galulue fa'atasi

I le taʻua o faʻataʻitaʻiga o atunuu Aferika o loʻo fesoasoani i le Malo o Saina e toe faʻafoʻi lona nofoa faaletulafono i Malo Aufaatasi i le amataga o le 1970s, ma Saina na fesoasoani i le fausiaina o le Tanzania-Zambia Railway, na taʻua ai e Borchmann, "E tele faʻataʻitaʻiga o le vavalalata ma le galulue faʻatasi, e aofia ai. i lalo o le faʻavae o le Belt and Road Initiative."
"O le tasi mafuaaga autu e matua talisapaia ai Saina i Aferika o le faʻaaloalo," o le tala lea a Borchmann.
"Na faaalia e se sa avea muamua ma peresitene o Chad i upu talafeagai: E le amio Saina ia Aferika o se faiaoga e iloa uma, ae ma le faaaloalo loloto. Ma e talisapaia tele lenei mea i Aferika, "o lana faaopoopo mai lea.
Tarek Saidi, faatonu sili o le Echaab Journal of Tunisia, fai mai o modernization na mafua ai se vaega taua o le lauga a Xi, ma faamamafaina ai le malosi o Saina i le mataupu.

10-1
61-1-1

Le uiga o le galulue faatasi

“O le fa’aonaponei a Saina e fausia i luga o le felagolagoma’i, felagolagoma’i ma le nu’u, e matua’i fa’afeagai ma le fa’ata’ita’iga a papalagi, lea e maua’a i le nofoia ma le ta’ito’atasi,” o lana tala lea. "O le tautalaga na manaʻomia le faʻalauteleina o faʻaonaponei, e faʻaalia ai le eseesega ma le faʻatasi, lea ou te manatu e taua tele, ona o loʻo atagia ai tulaga taua lautele o tagata."
Fai mai Saidi, o le tautalaga na faʻaalia ai foi le tautinoga a Saina i le lagolagoina o atunuu Aferika e ala i le fuafuaga faʻapaʻaga, e aofia ai le galulue faʻatasi ma le fefaʻatauaʻiga o tagata-i-tagata.
"O itu e lua e tele avanoa mo le galulue faatasi, aua o le Belt and Road Initiative e mafai ona faʻamalosia le galulue faʻatasi ma le African Union's Agenda 2063, ma se faʻamoemoe e faʻaleleia se faiga fou o faʻaonaponei e tonu ma tutusa," o lana tala lea.
Deniz Istikbal, o se tagata suʻesuʻe i mea tau tamaoaiga i le Foundation for Political, Economic and Social Research i Turkiye, fai mai o le faiga faapaaga ma Aferika, e taulaʻi Saina i le felagolagomaʻi felagolagomai, lea e aumai ai punaoa faanatura mai Aferika ma auina atu i fafo oloa gaosi i le konetineta.
Na taʻua e Istikbal o Saina ua faʻavaeina o ia lava o le fefaʻatauaʻiga sili ona tele i fafo ma le faʻafaigaluegaina o paaga a le konetineta o Aferika, faʻatasi ai ma ana faʻafaigaluega saʻo i Aferika e sili atu i le $ 40 piliona i le faaiuga o le tausaga talu ai.
O le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga i le va o Saina ma Aferika na oʻo atu i le $ 282 piliona i le 2023, e atagia mai ai le faʻalauteleina o sootaga tau tamaoaiga, o lana tala lea.
Fai mai Istikbal o Saina e iai foi sona sao taua i le faatupeina o manaoga o le atinae o le konetineta, ma ofoina atu se suiga taua i faalapotopotoga tau tupe i Sisifo.

Taimi meli: Sep-09-2024