• Guoyu Plastic Products Lamea fufulu fagu

Fai mai Pisinisi丨IEA o Saina e mafai ona fa'afouina e manuia ai le lalolagi

Fai mai Pisinisi丨IEA o Saina e mafai ona fa'afouina e manuia ai le lalolagi

1

Folasaga

O le televave o le tuputupu aʻe o malosiaga faʻafouina i Saina o loʻo sili atu i le tulituliloaina o sini a le atunuʻu, e fesoasoani tele i le suiga o le lalolagi i le malosi lanumeamata, fai mai tagata atamamai.

Na latou maitauina o le alualu i luma o Saina i tekinolosi, gaosiga ma mea faʻapipiʻi e taua tele i le tuʻuina atu o le eletise taugofie ma faʻafefe ai suiga o le tau i le lalolagi atoa.

O Saina e iai sona sao taua ile IEA

Fai mai Heymi Bahar, tagata suʻesuʻe sinia i le International Energy Agency, o Saina o loʻo saofagā i se vaega tele o le National Determined Contributions (NDCs) i lalo o le Paris Agreement, o loʻo faʻatatau i sini uma o le tau o le tau e faʻaitiitia ai afu ma fetuunai i aʻafiaga o le tau.

Fai mai Bahar, o le televave o le tuputupu aʻe o le malosi faʻafouina i Saina e mafai ona faʻatagaina le atunuʻu e faʻatupu le maualuga o le carbon emission i luma atu o lana sini 2030.

"O le taʻitaʻia o Saina i tekinolosi mama mama e sili atu le taua nai lo lona sao i le manaʻoga mo mea faʻafouina. A aunoa ma le fua a Saina o le gaosiga ma le faʻapipiʻiina o mea faʻafouina, e matua faigata lava ona faʻafefe suiga o le tau, "o lana tala lea.

"I le va o le 2022 ma le 2023, o le faʻaaogaina o tekinolosi mama mama ua siitia i le toeitiiti 50 pasene ma o Saina na nafa ma le tele o ia mea. Ua pulea nei e le atunuʻu le maketi o le lalolagi o tekinolosi malosi. E maua mai ai le 95 pasene o modules solar i le lalolagi. 75 pasene o le gaosiga o maa i le lalolagi atoa o loʻo faia i Saina."

4
润肤1-1 (2)

Ole tulaga ole IEA ile Saina

O Zhu Xian, sui-peresitene fa'apitoa o le International Finance Forum ma sa avea muamua ma sui-peresitene o le Faletupe o le Lalolagi, fai mai o le fa'aosofia o mea fou o le ki lea i le atina'eina o le malosi o Saina. O fa'afouga e aofia ai le fa'atupuina 3 fa'aaniukilia reactors, le fa'aauauina pea o le fa'aleleia o le fa'aliliuga lelei o sela photovoltaic, fa'atekonolosi ultra-maualuga-voltage, ituaiga fou o le teuina o le malosi, malosi o le hydrogen, ta'avale eletise ma maa lithium.

E oo atu i le faaiuga o Iuni, o le malosiaga o le savili e fesootai i le grid i Saina na tulai i le 470 miliona kW, ma le malosiaga o le la e fesootai i le grid i le 710 miliona kW, o le aofaiga atoa o le 1.18 piliona kW ma sili atu le malosi o le koale (1.17 piliona kW) mo le muamua. taimi e tusa ai ma le gafatia faʻapipiʻi, o le tala lea a le National Energy Administration.

I le vaʻavaʻai atu i luma, fai mai tagata atamamai o suiga faʻatatau i maketi o loʻo faʻatulagaina e faʻamalamalamaina ai taʻiala tetele o le atinaʻeina o le vaega o le malosi o Saina i tausaga a sau, ma faʻamaonia ai manatu taua o le fonotaga lona tolu talu ai nei a le 20th Komiti Tutotonu o le Communist Party of China. .

O le a faia ni taumafaiga e fa'agasolo ai galuega tuto'atasi o le grids, e ui o lo'o feagai ma fa'alavelave mai le tu'ufa'atasia o le malosi fou i totonu o le fa'asologa, e mana'omia ai le fa'aopoopoina o tupe fa'afaigaluega, numera ma fetuutuunai. O loʻo iai foʻi le tele o faʻataʻitaʻiga e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le malosi faʻafouina ma faʻaleleia le tau o le malosi, o le tala lea a Lin Boqiang, o le ulu o le China Institute for Studies in Energy Policy i le Iunivesite o Xiamen.

Le taua o le faʻaitiitia o pa puipui o fefaʻatauaiga

O Wang Bohua, le taʻitaʻifono mamalu o le China Photovoltaic Industry Association, na fai mai i se fonotaga talu ai nei o le vaega fou o le malosi o Saina o loʻo molimauina le faʻateleina o pa puipui.

"I totonu o le ono masina muamua, o maketi tetele photovoltaic i le lalolagi atoa e pei o le Iunaite Setete, Europa, Initia ma Pasila na faʻalauiloaina faiga faʻavae e faʻateleina ai pa puipui i oloa faʻaulufale mai PV ma faʻalauiloa faiga e puipuia ai gaosiga i le lotoifale, faʻafitauli i le galulue faʻatasi o le lalolagi," o lana tala lea.

Edmond Alphandery, taʻitaʻifono o le Task Force on Carbon Pricing i Europa, na manaʻomia nisi taumafaiga e faʻaleleia atili le galulue faʻatasi i le va o Saina, le US ma le Iuni a Europa, fai mai a aunoa ma le felagolagomai vavalalata a maketi tetele, e le mafai e le lalolagi faʻavaomalo ona tau le suiga o le tau.

Na ia fai mai o le maualuga o le vevela o le lalolagi mo le 12 masina talu ai ua siitia i le 1.63 C i luga aʻe o le averesi o pisinisi, ma o le sini o le vevela o le 1.5 C na setiina i le Paris Agreement i le sefulu tausaga talu ai sa tautau i se filo laititi.

"O le maliliega na ausia i le 2023 COP28 United Nations Climate Change Conference i Dubai na manaʻomia le faʻatoluina o malosiaga faʻafouina o le lalolagi i le 2030. Ina ia ausia le sini, o le saoasaoa e manaʻomia ona suia tele," o le tala lea a Bahar.

8-3

Taimi meli: Au-05-2024