• Guoyu Plastic Products Lamea fufulu fagu

Ua toe foʻi mai le Chang 'e-6 i le Lalolagi ma le Oa!

Ua toe foʻi mai le Chang 'e-6 i le Lalolagi ma le Oa!

1

Folasaga

Na maeʻa ma le manuia le misiona a Saina Chang'e 6 robotic i le aoauli o le Aso Lua, ma aumaia faʻataʻitaʻiga taua faʻasaienisi mai le itu mamao o le masina i tua i le lalolagi mo le taimi muamua.

O le tauaveina o faʻataʻitaʻiga o le masina, o le Changʻe 6's reentry capsule na paʻi i lalo i le 2:07 pm i luga o lona nofoaga faʻatulagaina muamua i le Siziwang Banner o le Inner Mongolia autonomous region, ma faʻauʻu ai le 53 aso o le faigamalaga e aofia ai le tele o faigata, luitau. faiga.

Le fa'agasologa o le tulaueleele o Saina Chang'e 6

O le toe ulufale ma le tulaueleele na amata i le tusa o le 1:22 pm ina ua tuʻuina atu e le au faʻatonu misiona i le Beijing Aerospace Control Center faʻamaumauga maualuga-saʻo saʻo i le orbiter-reentry capsule combination lea sa faimalaga faataamilo i le lalolagi. i luga aʻe o le Vasa Atelani i saute ma amata ona alu ifo i le lalolagi. Na ulu atu i le atemosifia pe tusa o le 1:41 pm i se saoasaoa latalata i le lona lua o le saosaoa o le 11.2 kilomita i le sekone, ona oso ese ai lea mai le atemosifia i se togafiti e faʻaitiitia ai lona saoasaoa tele. .Ina ua mavae sina taimi puupuu, na toe ulu atu le capsule i le atemosifia ma faʻaauau pea ona faʻafefe i lalo. Ina ua tusa ma le 10 kilomita le maualuga o le vaʻa i luga aʻe o le eleele, na tuʻuina atu ana parachutes ma e leʻi umi ae sologa lelei i luga o le eleele.

E leʻi umi talu ona maeʻa le paʻu, ae taunuu mai le aufaigaluega toe faʻaleleia mai le Jiuquan Satellite Launch Center i le nofoaga e tulaueleele ai i helikopa ma taʻavale i fafo. Tekonolosi Avanoa.

62-1
PET-48-1

Le lagolago fa'atekonolosi a The Chang'e 6 misiona

O le misiona a Chang'e 6, e fai ma sui o le taumafaiga muamua a le lalolagi i le toe aumaia o faʻataʻitaʻiga mai le itu mamao o le masina i le lalolagi, na faʻalauiloaina e le Long Mati 5 roketi mamafa mamafa i le aso 3 o Me mai le Wenchang Space Launch Center i le itumalo o Hainan. .

O le va'alele e 8.35 tone na mamanuina ma fausia e le China Academy of Space Technology, o se lala o le China Aerospace Science and Technology Corp, ma e fa vaega - o le orbiter, o le lander, o le ascender ma le reentry capsule.

Ina ua maeʻa le tele o laʻasaga faʻapitoa, na paʻu i lalo le tagata tulaueleele i le South Pole-Aitken Basin, o se tasi o vaʻa sili ona lauiloa i le la, i le taeao o Iuni 2. O le tulaueleele na faailogaina ai le taimi lona lua ua taunuu ai se vaʻa vaʻa. le itu mamao o le masina.

O le itulagi tele e leʻi oʻo lava i se vaʻa vaʻavaʻa seia oʻo ia Ianuari 2019, ina ua tulaʻi le suʻega a Changʻe 4 i le South Pole-Aitken Basin. Na su'esu'e e le Chang'e 4 nofoaga o lo'o si'omia ai lona tulaueleele ae e le'i toe aoina mai ma toe fa'afo'i mai ni fa'ata'ita'iga.

O le Chang'e 6 lander na galue i le 49 itula i le itu mamao o le masina, e faʻaaoga ai se lima faʻainisinia ma se vili e faʻaaogaina e aoina ai mea i luga ma lalo o le eleele. I le taimi nei, e tele mea faʻasaienisi na faʻagaoioia e faʻatautaia suʻesuʻega ma auʻiliʻili galuega.

Le uiga fa'asolopito o le misiona a Chang'e 6

Ina ua maeʻa galuega, o le faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻiina aʻe aʻe ese mai luga o le masina ma oʻo atu i le taamilosaga o le masina e faʻapipiʻi ma le pusa toe ulufale e faʻafeiloaʻi ai faʻataʻitaʻiga. taamilo a'o le'i valavala i le Aso Lua.

Aʻo leʻi faia lenei misiona, o mea uma o le masina i luga o le lalolagi na aoina mai le itu lata ane o le masina e ala i le Iunaite Setete 'ono Apollo tulaueleele, le muamua Soviet Union's tolu Luna robotic missions ma Saina Chang'e 5 misiona unmanned.

O laufanua ma uiga faʻaletino o le itu mamao, lea e faʻasaga mamao ese mai le lalolagi, e matua ese lava mai i le itu lata ane, lea e vaʻaia mai le lalolagi, e tusa ai ma saienitisi.

O faʻataʻitaʻiga fou atonu o le a ofoina atu i tagata suʻesuʻe i le lalolagi atoa ki aoga mo le taliina o fesili e uiga i le masina, ma e foliga mai o le a aumaia ai le tele o tupe maua faʻasaienisi, latou fai mai.

5-1
芭菲量杯盖-白底

Ole su'esu'ega ile lumana'i o lo'o i lalo ole atina'e

O le misiona a Chang'e 5, lea na faia i le taumalulu o le 2020, na aoina ai le 1,731 kalama o faʻataʻitaʻiga, o mea muamua o le masina na maua talu mai le vaitaimi o Apollo. Na avea ai Saina ma malo lona tolu, ina ua maeʻa le Iunaite Setete ma le Soviet Union muamua, na aoina faʻataʻitaʻiga o le masina.

E o'o mai i le taimi nei, o fa'ata'ita'iga a le masina o Chang'e 5 ua mafai ai e tagata su'esu'e a Saina ona faia le tele o la'asaga tau a'oa'oga, e aofia ai ma le mauaina o le minerale lona ono o le masina fou, e igoa ia Changesite-(Y).


Taimi meli: Iuni-26-2024